IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат на клиентите на Транскарт карти Visa или потребителски кредит

След смяната на обслужващата банка на дружеството картодържателите няма да могат да ползват POS устройствата в клоновете на Банка Пиреос

13:09 | 03.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат на клиентите на Транскарт карти Visa или потребителски кредит

При никакви обстоятелства Банка Пиреос България не е блокирала и не би могла да блокира кредитни карти „Транскарт”, тъй като банката осигурява само и единствено кредитния ресурс по тези карти. Това заявиха от банката по повод проблемите на картодържатели от 00:00 часа на 1 октомври поради смяна на обслужващата банка.

От Транскарт съобщават, че са изпратили нова кредитна карта на клиентите си, като тя е издадена от дъщерната Транскарт Файненшъл Сървисис. С новата карта ще може да се тегли до 100% от разрешения кредитен лимит, а минималната месечна вноска от общо дължимата сума ще е 3% плюс лихвите и таксите.

За да продължат клиентите обаче да ползват кредитната карта, трябва да подпишат и върнат вече изпратените им документи по пощата, в бензиностанциите на Петрол или Петрол/Лукойл или в някой от клоновете на Инвестбанк АД.

В известието до Банка Пиреос от преди седмица Транскарт е уточнила, че промяната в работата с банката се налага във връзка с хармонизиране на дейността със закона за паричните преводи, електронните платежни документи и платежни системи, препоръчани на дружеството от БНБ.

След направените преди няколко месеца препоръки от БНБ към Транскарт АД Банка Пиреос предложи на Трнскарт АД различни варианти и опции, чрез които да се избегнат евентуални затруднения за клиентите на Транскарт“, заявяват от Банка Пироес.

Сега от банката обясниха, че е възможно всички отпуснати по Транскарт кредити да бъдат трансформирани в кредитни карти Visa или потребителски кредити на кредитодържателите на Транскарт, чрез които да погасяват задълженията си и да ползват кредитния лимит, който им е одобрен.

Нищо в начина на изчисление на лихвите или погасяване на задълженията не се променя. Клиентите на Транскарт могат да погасяват задълженията си по банков път чрез платежно нареждане, касов превод от която и да е банка, паричен трансфер чрез АТМ или ако посетят клон на Банка Пиреос АД и направят някоя от гореизброените операции. Във всеки един от тези случаи клиентът трябва единствено да укаже IBAN сметката, която е ползвал до момента при погасяване на задълженията си и която фигурира в извлечението по Транскарт от последните месеци до август 2006 г. включително.

Във връзка с промяната на схемата в работата на Транскарт АД единствено няма да е възможно е да се ползват POS устройствата в клоновете на Банка Пиреос за обслужване на Транскарт. 

По време на днешната борсова сесия сделка с акциите на Транскарт не беше сключена, като за последен път те са се търгували на 20 септември на цена от 5 лв. за брой. Офертите по позицията са на нива от 4 лв. купува и 5 лв. продава за ценна книга. 

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още