IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Браншовите организации в автомобилния транспорт се обединиха

Транспортните фирми, които членуват в сдруженията-учредители на БАСАТ, са близо 400 с общо около 11 хил. служители

18:47 | 02.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Браншовите организации в автомобилния транспорт се обединиха

Българска асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) учредиха днес в София. Учредители са Съюзът на българските автомобилни превозвачи, Националната браншова камара на работодателите в транспорта, Съюзът на международните превозвачи, Организацията на независимите превозвачи, Съюзът на малките и средни автомобилни превозвачи и “Струма-МАТ”.

Учредителите представляват 60% от пазарния дял в България в областта на международните превози.

Идеята е да се обединят всички браншови организации в автомобилния транспорт за постигане на сигурност и устойчивост на транспортния пазар и заздравяване позициите на българските автомобилни превозвачи“, се казва в съобщение от организациите.

Транспортните фирми, които членуват в сдруженията-учредители на БАСАТ, са близо 400 с общо около 11 хил. служители.

За председател на Управителния съвет на БАСАТ е избран Миролюб Столарски, който е председател на Съвета на директорите на “КАРАТ-С” АД, както и управител на “Евролайнс” ЕООД, една от големите български фирми в областта на международния автобусен транспорт. Говорител на Сдружението е Росен Димитров, директор в СО МАТ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още