IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма увеличи капитала си до 132 млн. лв.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на Софарма за участие в увеличението на капитала е 11 ноември

16:37 | 29.09.06 г.
Софарма увеличи капитала си до 132 млн. лв.

На проведеното днес извънредно Общо събрание на Софарма АД бе гласувано за увеличение на капитала на дружеството от 66 млн. лв. на 132 млн. лв., съобщава сайта на Българска фондова борса.

Увеличението на капитала е със собствени средства, като сумата от 66 млн. лв. е формирана от допълнителни резерви, надвишаващи нормативно установения задължителен размер на фонд "Резервен".

На събранието бяха представени 80,8 на сто от капитала на дружеството, като увеличение бе прието единодушно”, каза за Investor.bg директорът за връзки с инвеститори на дружеството Пелагия Виячева.

Новите акциите ще се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението. Последната дата за сключване на сделки с акциите на Софарма, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала е 11 октомври (сряда).

Днес по позицията бяха прехвърлени 10060 лота на нива от 10,73 и 10,93 лв. за ценна книга, което е нов рекорд по акциите на компанията.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още