IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс ще инвестира до 1 млн. евро в чужбина

Райфайзен Асет мениджмънт управлява част от застрахователните резерви на компанията

15:41 | 29.09.06 г.
Евроинс ще инвестира до 1 млн. евро в чужбина
Комисията за финансов надзор, в лицето на Ралица Агайн, ръководител на управление "Застрахователен надзор", издаде разрешение на ЗД Евроинс да инвестира до 1 млн. евро, но не повече от 15% от размера на брутните технически резерви, в квалифицирани дългови книжа в чужбина, съобщиха от институцията. 

За Investor.bg председателят на Управителния съвет на дружеството Кирил Бошов заяви, че “за инвестициите ще се ползват услугите на Еврофинанс”.

Дружеството е длъжно да представя в КФН месечни справки за инвестициите, които да съдържат информация за вида ценна книга, емисията, издателя, дата на придобиване, цена на придобиване, валута и реализирания през периода нетен доход и доходност.

През март от Евроинс обявиха, че поверяват управлението на част от портфейла си на Райфайзен Асет мениджмънт, а само преди седмица застрахователното дружество продаде дела си от Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ, който възлизаше на 30 на сто.

По данни от Комисията за финансов надзор пазарният дял на Евроинс в общото застраховане към първото полугодие на 2006 г. възлиза на 3,85%. Днес сделки с акциите на компанията не се сключиха, а офертите купува/продава останаха на нива от 4,30/4,38 лв. за брой.


Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още