IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите акции на Българска роза-Севтополис ще се търгуват от понеделник

Капиталът на компанията бе увеличен от 3,02 млн. лв. на 6,03 млн. лв. в началото на август, като бяха записани всички предложени акции

12:39 | 28.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Новите акции на Българска роза-Севтополис ще се търгуват от понеделник

Книжата от увеличението на капитала на Българска роза - Севтополис ще бъдат въведени за търговия на 2 октомври (понеделник), съобщиха от Българска фондова борса - София.

Капиталът на компанията бе увеличен от 3,02 млн. лв. на 6,03 млн. лв. в началото на август, като бяха записани всички предложени акции. В резултат на увеличението в касата на дружеството постъпиха общо 9,05 млн. лв.

За първото шестмесечие на 2006 г. Българска роза – Севтополис обяви печалба в размер на 1,66 млн. лв. в сравнение с 1,09 млн. лв. година по-рано. Основен акционер в дружеството е Софарма с дял от 49 на сто, а Телсо АД притежава 9,88%.

Въпреки официалното съобщение от борсата според информация от инвеститори, новите акции на дружеството вече са отблокирани от Централен депозитар (ЦД) и са постъпили по сметките на клиентите на инвестиционните посредници. Представители на ЦД не бяха открити за коментар.

От началото на днешната тръговска сесия по позицията бяха прехвърлени 2 668 акции, при което цената им отбеляза ръст от 0,78% до 6,45 лв. за брой. Офертите са на нива от 6,42 лв. „купува“ и 6,48 лв. „продава“.

Свързани компании:

Българска роза-Севтополис АД(4BJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още