IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат ще предложи 4,7 млн. акции по 5,5 лв.

Привлечените 25,85 млн. лв. от подписката компанията планира да използва за закупуване на машини и съоръжения с цел увеличаване капацитета на производство

16:37 | 27.09.06 г.
Монбат ще предложи 4,7 млн. акции по 5,5 лв.

Монбат планира първично публично предлагане на Българска фондова борса, като ще предложи 4,7 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 5.50 лв. всяка. Това стана ясно от днешния брифинг на Комисията за финансов надзор.

Акциите се издават в резултат от увеличението на капитала на дружеството от 14,8 млн. лв. на 19,5 млн. лв., съгласно решение на общото събрание на дружеството, което се проведе на 4 август.

Нито мажоритарният, нито дори и най-дребните собственици се възползваха от увеличението на капитала в едномесечния срок”, каза за Investor.bg членът на Управителния съвет на дружеството Атанас Бобоков. Това означава, че всичките 4,7 млн. акции ще бъдат предложени на широката публика.

Привлечените 25,85 млн. лв. от подписката компанията планира да използва за закупуване на машини и съоръжения с цел увеличаване капацитета на производство и разширяване на продуктовата гама, както и за изграждане на рециклиращ завод в Сърбия. С друга част от сумата Монбат ще погасява задължения по лизингови договори.

Дружеството има за предмет на дейност производство, сервиз и реализация на акумулатори, инженерингова и развойно-внедрителска дейност, производство и търговия на оборудване за изработване на акумулатори, външна и вътрешна търговия, изграждане на търговски мрежи, специализирани магазини и представителства.

Основната сфера на Монбат АД е производство и търговия на оловно-кисели стартерни и стационарни акумулаторни батерии и сервизното им обслужване. През април министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров връчи комплексно разрешително на дружеството за инсталация за рециклиране на цветни метали от негодни акумулатори и за инсталация за производство на акумулаторни батерии.

Емитентът е част от икономическата група на Приста Ойл АД, като Приста Ойл АД притежава 90% от капитала на Монбат АД, а Монбат Трейдинг АД – 9.30%.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още