IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат по 40 хил. евро за проекти в граничната зона с Турция

Повечето от проектите целят развитие на туризма в много негови разновидности – културен, исторически, селски, фолклорен и др.

13:45 | 26.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Отпускат по 40 хил. евро за проекти в граничната зона с Турция

Общо 12 организации от България сключиха договори за изпълнение на проекти в граничните райони с Турция, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Общата сума на договорите е 496 942 евро. От тях 440 646 са средствата по програма ФАР, а останалите са собствено финансиране от страна на бенефициентите.

Проектите се изпълняват в граничната зона между България и Турция, в областите Бургас, Ямбол и Хасково от българска страна и в областите Едрине (Одрин) и Къркларели (Лозенград) от турска. Продължителността на проектите е между 7 месеца и една година.

Спечелили договорите са: Регионална Асоциация за социално и икономическо развитие и водно-туристически клуб от Хасково, Център за програми за обучение и социални инициативи, Професионално училище за хранителни технологии и туризъм и Търговско-промишлената палата от Ямбол, Фондация “Алтернатива за устойчиво развитие” от Бургас.

Повечето от проектите целят развитие на туризма в много негови разновидности – културен, исторически, селски, фолклорен и др. Финансирането по всеки един проект е около 40 хил. евро.

Шест общини също са защитили проекти за развитие на културните връзки, туристическия обмен и съвместния бизнес с общини от Турция. От българска страна това са общините Стамболово, Средец, Царево, Тунджа, Харманли и Тополовград.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още