fallback

ЗПАД ДЗИ АД и ТБ ДЗИ Банк няма да се търгуват до 3 октомври

Днес стана ясно, че са постъпили три обвързващи предложения за покупка на мажоритарния пакет от акции на ДЗИ Банк

18:18 | 25.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

С разрешение на заместник-председателя на КФН, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", по реда на чл. 107, ал. 3 от ЗППЦК се удължава срока на временното спиране на търговията с акциите, издадени от ЗПАД ДЗИ АД и ТБ ДЗИ Банк АД до 3 октомври 2006 г. включително, съобщи БФБ.
Според гореспоменатия чл. 107, ал. 3 фондовата борса прекратява временно или окончателно търговията с приети на официалния пазар ценни книжа, ако това е необходимо за защита на инвеститорите и за стабилността на фондовия пазар, както и в други случаи, предвидени в нейния правилник, като прекратяването на търговията за срок, по-дълъг от три работни дни, се допуска с разрешение на заместник-председателя.
Днес стана ясно, че три обвързващи предложения за покупка на мажоритарния пакет от акции на ДЗИ Банк са постъпили към собственика му - ЗПАД ДЗИ, притежаващ 50,09 на сто от капитала на банката.
Предстои предложенията да бъдат детайлно разгледани и оценени, съобщиха още от дружеството.
Акциите на ДЗИ Банк и на ЗПАД ДЗИ бяха спрени от търговия за три дни в четвъртък, като по-рано днес от борсата бяха съобщили, че търговията ще бъде възобновена от утре. Миналата седмица от двете дружества поискаха търговията с акциите им да бъде спряна за срок от 30 дни, тъй като това според тях ще е нужният срок за уточняване на детайлите по направените им оферти.
 
ДЗИ Банк разполага с 21 клона в страната и с активи на стойност 1,1 млрд. лева в края на първото шестмесечие на 2006 г., което я класира на 11-то място на българския банков пазар. Печалбата на финансовата институция за първото полугодие на настоящата година възлиза на 814 хил. лева.

Свързани компании:

ЗПАД ДЗИ АД(6D5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:42 | 14.09.22 г.
fallback