IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аlpha bank, Eurobank и KBC Group с оферти за ДЗИ Банк

Трите финансови институции са подали обвързващи предложения за покупка; ОТР обяви официално, че няма интерес към българската банка

14:32 | 25.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Аlpha bank, Eurobank и KBC Group с оферти за ДЗИ Банк
Три обвързващи предложения за покупка на мажоритарния пакет от акции на ДЗИ Банк са постъпили към собственика му - ЗПАД ДЗИ, по данни на дружеството, публикувани на сайта на БФБ-София.

Заинтересованите финансови институции са гръцките Alpha bank и EFG Eurobank и белгийската KBC Group.

Предстои предложенията да бъдат детайлно разгледани и оценени, съобщават още от дружеството.

Междувременно днес водещата унгарска банка ОТР, собственик на българската Банка ДСК, обяви официално, че не е подала оферта за участие в продажбата на ДЗИ Банк. Изявлението идва заради спекулации в медиите, че тя ще участва в наддаването.

Акциите на ДЗИ Банк и на ЗПАД ДЗИ бяха спрени от търговия за три дни в четвъртък. Търговията ще бъде възобновена от утре.

Спирането беше в резултат на искане от страна на дружествата във връзка с получаване на няколко сериозни предложения от водещи европейски банкови институции за покупка на пакета акции в размер на 50.09% на ЗПАД ДЗИ в капитала на ДЗИ банк АД.

От двете дружества поискаха търговията с акциите им да бъде спряна за срок от 30 дни, тъй като това според тях ще е нужният срок за уточняване на детайлите по направените им оферти.

Крайният срок за подаване на оферти за българската банка приключи на 22 септември.

ДЗИ Банк разполага с 21 клона в страната и с активи на стойност 1.1 млрд. лева в края на първото шестмесечие на 2006 г., което я класира на 11-то място на българския банков пазар.

Печалбата на финансовата институция за първото полугодие на настоящата година възлиза на 814 хил. лева.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още