IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата на Финтекско се търгуват до понеделник

Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 4 октомври

10:53 | 23.09.06 г.
Правата на Финтекско се търгуват до понеделник
Понеделник (25 септември) е последната дата за търговия с правата на Финтекско АД-София на борсата. Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 686 хил. лв. на 2,743 млн. лв., като предлага за записване 2,057 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Броят на издадените права е 686 хил., като съотношението между издадените права и новите акции е 1/3. Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 4 октомври, като акциите се записват до 18 октомври.

Според проспекта на дружеството с набраните средства от увеличението ще бъдат закупени два етажа от индустриална сграда в столичния квартал Овча Купел. Дружеството възнамерява да обособи двата етажа като индустриални складови помещения, които да отдава под наем.

До момента сделка с правата на Финтекско не е сключена, като оферта купува има на цена от 0,04 лв. Акциите на дружеството се търгуваха за последно на 18 септември на цена от 1,82 лв. за брой.

Свързани компании:

Софарма логистика АД(6SL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още