IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унифарм се листва на БФБ в началото на 2007 г.

Основен акционер в Унифарм е Унифарм-2000, притежаващ 90,85% от капитала на дружеството

15:38 | 22.09.06 г.
Унифарм се листва на БФБ в началото на 2007 г.
Унифарм АД планира листване на Българска фондова борса в началото на 2007 г., стана ясно от проведеното на 20 септември общо събрание на акционерите. За това съобщиха акционери на дружеството, присъствали на събранието.

За момента обаче не е ясен начинът по който това ще стане и какъв процент ще се предложи на инвеститорите. От дружеството не бяха открити за коментар.

Акционерите на дружеството взеха решение капиталът на Унифарм да се увеличи от 200 хил. лв. на 500 хил. лв. Увеличението ще се осъществи чрез издаването на 300 хил. нови акции с номинална стойност един лев, като по този начин за две от старите акции досегашните акционери ще могат да запишат по три нови книжа.

Предметът на дейност на компанията обхваща производство на лекарствени средства, научно-изследователска и експериментална работа по въвеждането на нови технологии за производство на лекарства в България и др.

Основен акционер в Унифарм е Унифарм-2000, притежаващ 90,85% от капитала на дружеството.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още