IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хюлет-Пакард подписа договора за електронното правителство

Срокът за изпълнение е 11 месеца, а сумата по контракта – 5,054 млн. лв. без ДДС

18:08 | 21.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Хюлет-Пакард подписа договора за електронното правителство

Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) подписа днес договорите с компаниите изпълнители по обществените поръчки за изграждане на електронното правителство, съобщиха от министерството.

По първата обществена поръчка за изграждане и експлоатация на „Интеграционна система на електронното правителство", за доставяне на необходимите лицензи за ползването и за обучение на персонала за нейната експлоатация МДААР подписа договор с "Хюлет-Пакард България" ЕООД в консорциум с българските фирми "Норма" АД, "Сиенсис"АД и "Скрипто". Другият кандидат за поръчката беше "Сименс Бизнес Сървисиз" ЕООД. Според Българската асоциация за информационни технологии обаче други кандидати освен "Хюлет-Пакард" не са имали шанс, тъй като само тя е отговаряла на поставените от държавата изисквания.

Срокът за окончателното изпълнение на договора е до 11 месеца от подписването му. Общата стойност по договора е 5 054 170 лв. без ДДС. При неизпълнение на задълженията си по договора и при неспазване на сроковете за изпълнение изпълнителят ще плаща неустойка в размер на 3333 лева за всеки просрочен ден, с ръст до 1 000 000 лева.

По обществената поръчка за изграждане и експлоатация на „Пилотна интеграционна система на електронна област" (ПИСЕО) МДААР подписа договор с консорциум "ЦАПК-СИЕЛА", включващ дружествата: Център за автоматизация на проектирането и конструирането (ЦАПК) "Прогрес" ООД, "Сиела софт енд паблишинг" АД и "Георгиев, Тодоров и Ко" АД. Срокът за окончателното изпълнение на договора е до 8 месеца от подписването му.

Общата стойност по договора е 2 199 880 лв. без ДДС. При неспазване на сроковете и при неизпълнение на задълженията си по договора изпълнителят ще плаща неустойка в размер на 0,1 процента от цената на договора за всеки просрочен ден.

По обществена поръчка за "Доставка на удостоверения за универсален електронен подпис" за нуждите на държавната администрация" договор е сключен с "Инфонотари" ЕАД. Дружесвтото трябва да достави 2150 броя удостоверения за универсален електронен подпис, 2150 броя устройства за съхранение на криптографски ключове, 500 броя устройства за четене и запис на смарт карти и 2150 броя лицензии за ползване на софтуер за управление на криптографските ключове, до 30 дни от подписването на договора.

Общата стойност по договора за доставка е 118 175 лв. без ДДС. При неспазване на сроковете и при неизпълнение на задълженията си по договора изпълнителят ще плаща неустойка в размер на 0,1 процента от цялата сума за всеки просрочен ден.

С ЦАПК "Прогрес" ООД пък е подписан договор за "Инсталиране на софтуерна система за документооборот на общините". Изпълнителят трябва да инсталира софтуерна система за документооборот за подобряване на административното обслужване на 50 общински администрации и да предостави консултантска помощ за подобряване на работните процеси в срок от 120 работни дни от подписването на договора. Общата стойност по договора е 499 980 лв. без ДДС. При неспазване на сроковете и при неизпълнение на задълженията си по договора изпълнителят ще плаща неустойка в размер на 0,1 процента от цялата сума за всеки просрочен ден.

Днес с ЦАПК "Прогрес" ООД беше подписан и договор за допълнителни услуги за доставка на лицензи на "Майкрософт" за настолни и мобилни системи с оглед повишените нужди на държавната администрация. Срокът на договора е до 31 май 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още