IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде още две разрешения за инвестиции в акции на Химимпорт

Разрешенията получи УД "OББ Асет Мениджмънт" АД, действащо от името и за сметка на ИД „ОББ Балансиран Фонд” АД и ДФ „ОББ Премиум Акции”

15:25 | 20.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН даде още две разрешения за инвестиции в акции на Химимпорт
Комисията за финансов надзор издаде разрешение на УД „OББ Асет Мениджмънт” АД, действащо от името и за сметка на ИД „ОББ Балансиран Фонд” АД и ДФ „ОББ Премиум Акции”, да инвестира до двадесет на сто от активите на договорния фонд и инвестиционното дружество в акции на Химимпорт АД, събщи КФН.

Трябва да е спазено ограничението общата стойност на инвестициите до 20 на сто да не надвишава 40 на сто от активите на двете дружества.

Към вчерашна дата нетната стойност на активите на ИД „ОББ Балансиран Фонд” АД е 4,62 млн. лв., а на ДФ „ОББ Премиум Акции” - 3,842 млн. лв.

Миналата седмица комисията издаде същите разрешения и на ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд, ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд, ДФ ДСК Растеж и ИД БенчМарк Фонд-2 АД.

Седмица по рано УД Статус Капитал АД, действащо от името и за сметка на ДФ Статус Нови Акции, също получи разрешение от КФН да инвестира до двадесет на сто от активите на фонда в акции на Химимпорт.

На 7 септември стартира първичното публично предлагане на 11,083 млн. акции на Химимпорт с номинална стойност един лев и емисионна стойност 4 лв., като записването на акции приключва днес, 20 септември, в 17 часа.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още