IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мария Илиева стана главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк

Досега тя беше член на Управителния съвет и изпълнителен директор на HVB Bank Biochim

17:54 | 19.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Мария Илиева стана главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк

Управителният съвет на МКБ Юнионбанк АД избра за главен изпълнителен директор на банката Мария Илиева, досегашен член на Управителния съвет и изпълнителен директор на HVB Bank Biochim, съобщиха от МКБ Юнионбанк.

Тя получи от Българска народна банка сертификат за наличие на квалификация и професионален опит в банковото дело за поста. Останалите членове на Управителния съвет и изпълнителни директори са Иван Радев - председател, Анна Аспарухова - заместник-председател, Дорчо Илчев и Петер Черфалви.

Мария Илиева има повече от десет години опит в банковия сектор. През 1995 г. става главен счетоводител на БНП-Дрезднербанк (България). По-късно работи в институциите на Банк Аустрия в България от 2002 г., когато става изпълнителен директор на Ейч Ви Би Банк (България), която през 2002 г. се обедини с Биохим. Завършила е Университета за национално и световно стопанство и има бакалавърска степен от американския колеж "Ричмънд" във Великобритания.

Управителният съвет назначи за прокурист на МКБ Юнионбанк АД Радослав Велков, който досега изпълняваше длъжността директор "Продажби" на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. Той ще отговаря за развитието на банкирането на дребно и управлението на клоновата мрежа на банката.

Унгарската банка МКВ закупи 60% от българската Юнионбанк в началото на юни, като конкретните параметри по сделката не бяха оповестени. Печалбата на МКБ Юнионбанк за първите шест месеца на годината възлиза на 2,93 млн. лв., а общата сума на активите към края на юни е в размер на 593,73 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още