IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леяркомплект увеличава капитала си тройно

Физически лица притежават 90% от капитала на дружеството, докато Министерството на икономиката и енергетиката е с дял от 10 на сто

11:43 | 19.09.06 г.
Леяркомплект увеличава капитала си тройно
С решение на Общото събрание на акционерите от 1 август 2006 г. Леяркомплект - АД, София ще увеличи капитала си от 51 680 лв. на 155 040 лв., става ясно от публикация в днешния брой 77 на Държавен вестник.

Увеличението ще се извърши чрез издаване на 10 336 нови поименни акции с номинална и емисионна стойност 10 лв. всяка, които се предлагат за поемане на досегашните акционери на дружеството.

Всеки от акционерите на дружеството може в едномесечен срок да запише такава част от новите акции, която съответства на неговия дял от капитала преди увеличението. Незаплатените акции в посочения срок могат да бъдат записани и заплатени от други лица в срок от 14 дни.

Ако след изтичане на този срок останат незаписани и незаплатени акции капиталът на дружеството се увеличава само със стойността на записаните и заплатени изцяло акции.

Леяркомплект е с предмет на дейност производство, инвестиране и търговска дейност, упражняване на независим строителен контрол в проектирането и строителството, отдаването под наем на сгради и помещения. Физически лица притежават 90% от капитала на дружеството, докато Министерството на икономиката и енергетиката е с дял от 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още