IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 35 млн. лв. достигнаха продажбите на 2be за осем месеца

Веригата е единствената у нас, която предлага продуктите и на трите мобилни оператора

08:54 | 19.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 35 млн. лв. достигнаха продажбите на 2be за осем месеца

Към 31-ви август 2006 г. продажбите на българската верига магазини за мобилни телефони и услуги 2be възлизат на 34,9 млн. лв., съобщиха от компанията за Investor.bg. За сравнение, оборотът на веригата за цялата 2005 г. беше 23,68 млн. лв.

Към момента магазинната мрежа 2be включва 97 обекта в страната, последният открит е този в отворения на 15 септември Central Mall Велико Търново.  До края на месеца ще има нови магазини и в градовете Горна Оряховица, Тетевен, Своге и София.

Собственик на веригата е фирма “Кимимпекс Търговия и Лизинг” ООД, чиято инвестиционна програма за цялата 2006 г. възлиза на над 4 млн. лв. В новия магазин във Велико Търново, който е втори с марката 2be в града, са вложени 250 хил. лв.

2be е на пазара от над 10 години, като в момента в магазините й работят общо 580 души. Това е единствената верига в България, която работи с всички телекомуникационни оператори. Конкурентните магазини в повечето случаи обслужват само един телеком, като например Germanos, която работи с GloBul, още повече че наскоро собственикът на българския мобилен оператор купи  веригата.

От Germanos обаче, които до края на годината очакват да имат 100 магазина и могат да се похвалят с 27,7 млн. евро продажби за шестмесечието, обясниха за Investor.bg, че предлагат продукти на Българската телекомуникационна компания, като освен това в магазините от веригата домашните потребители на БТК могат да плащат своите сметки.

Като резервирана за продуктите на М-Тел пък може да се счита Handy, чиято мрежа се състои от 58 магазина. За vivatel естествено търговски представителства са центровете на БТК, както и вериги като Мобил Свят и FonBox. В последната се продават и продукти на GloBul.

Друга голяма верига за мобилни услуги у нас е Da, da, която също е основен търговски партньор на GloBul. През юли тази година марката, под която оперират 48 магазина, бе купена от френската компания Avenir Telecom. Тя има планове да развива в България веригата си Internity, присъстваща в Европа с над 415 магазина в различни страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 18.09.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още