IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ривиера ще гласува на ОСА увеличение на кредита си към ДЗИ Банк

На събранието ще бъде гласувано решение за сключване на анекс към договор за инвестиционен кредит с ДЗИ Банк

17:27 | 18.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Ривиера ще гласува на ОСА увеличение на кредита си към ДЗИ Банк

Ривиера АД свиква извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 13 ноември 2006 година. Това гласи съобщение, публикувано на сайта на Българска фондова борса – София.

На събранието ще бъде гласувано решение за сключване на анекс към договор за инвестиционен кредит с ДЗИ Банк, който включва увеличение на кредитното задължение, промяна на погасителния план и предоставяне на дълготрайни активи на дружеството като обезпечение. Акционерите ще гласуват още и за предоставяне на обезпечение на дълготрайни активи по договор за кредит между ДЗИ Банк и Рибамар ООД, Варна.

На извънредното Общо събрание ще се гласува и овластяване на управителните органи за разпореждане с акции от капитала на ДЗИ Банк. Към момента Ривиера АД притежава 7,45% (3 726 250 акции) от капитала на банката.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Ривиера, даващи право на глас в Общото събрание, е 26 октомври. При липса на кворум събранието ще се проведе на 28 ноември.

За първите шест месеца на годината компанията отчете загуба от 1,39 млн. лв. спрямо 1,7 млн. лв. към 30 юни 2005 година. Мажоритарен собственик с дялово участие от 96,67% е Аекс АД.

В петък книжата на Ривиера поскъпнаха с 2,36% до 7,81 лв., докато днес по позицията не бе сключена нито една сделка. Офертите са на нива от 7,65 лв. „купува“ и 7,90 лв. „продава“.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още