IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защитна дига на Дунав при Ново село ще пази от наводнения

Строителството трябва да приключи до декември, а финансирането ще се поеме от Комисията по бедствия и аварии

15:38 | 15.09.06 г.
Защитна дига на Дунав при Ново село ще пази от наводнения

Строителство на защитна дига на река Дунав при с. Ново село ще се извърши в периода септември-декември, става ясно от електронния регистър на Обществените поръчки.

Строителството е следствие на наводнението през април тази година и рекордно високия стоеж на водите на реката, довело до заливането на жилищни, селскостопански и обществени сгради, което е събитие с повтарящ се характер.

Процесът ще се извърши в три етапа, като в първия ще се изгради дига с дължина 125,0 м и два броя подходи с дължина 19 м и средна височина 1,0 м. Във втория етап ще се построи дига с дължина 152,0 м и един брой подход с дължина 10,0 м и средна височина 1,2 м, докато в третия и последен етап се планира изграждането на дига с дължина 52,5 м, бетонов бордюр с дължина около 100 м и средна височина 1,0 м и корона по цялата дължина на дигата.

Според хидроложкия доклад най-благопроятния период за работа е през септември – декември, когато е най-ниското водно ниво на р. Дунав. Обществената поръчка е изпратена до три софийски компании - "Хидроинжект" ЕООД, "Хидрострой-София" ЕООД и "Стима" ЕООД.

Финансирането на защитната дига ще се поеме от Комисията по бедствия и аварии, а цената ще е основният критерий при избора на победител.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още