IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата организира кръгла маса, кани 60 непублични компании

Темата на форума ще е "Българската фондова борса и бизнесът – партньори в Европейския съюз"

17:20 | 14.09.06 г.
Борсата организира кръгла маса, кани 60 непублични компании

Българска фондова борса организира първата регионална кръгла маса, за да представи предимствата на публичните компании и възможностите за финансиране чрез капиталовия пазар. Събитието ще се проведе на 10 ноември, като домакин ще е град Варна и Гранд хотел Варна.

Темата на форума ще е “Българската фондова борса и бизнесът – партньори в Европейския съюз.”

От борсата уточниха за Investor.bg, че са отправени покани към 60 компании от Североизточна България, както и на местната власт от Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Покани са получили и всички инвестиционни посредници, а сред лекторите ще са представители на Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на Индустриалния капитал в България.

Програмата на кръглата маса включва два панела – сутрешен и следобеден. До обяд встъпителни думи към присъстващите ще отправи изпълнителният директор на Българска фондова борса Бистра Илкова, а Иван Такев (директор на Дирекция „Търговия, надзор и пазарна информация“ в БФБ) и Тони Марков (председател на клуба на журналистите ААА) ще говорят за предимствата пред публичността и ролята на медиите за популяризацията на капиталовия пазар.

Във втория панел Радослав Желязов (директор на Дирекция „Емитенти и членство“, БФБ) ще обясни за възможностите за финансиране чрез капиталовия пазар, а Симеон Семов, който е и.д. директор “Дирекция Правна”, БФБ, ще даде разяснения за процедурите по преобразуване в публично дружество.

Кръглата маса във Варна е първата от серията такива, които предвиждаме в различни региони на страната”, каза за Investor.bg Румен Соколов, главен експерт “Привличане на емитенти”.

По време на събитието ще бъде споделен и опитът на публичните компании, както и на общините, които вече откриха предимствата на финансирането чрез Българска фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още