IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбата на Пловдив Юрий Гагарин-БТ на БФБ ще се осъществи на 3 октомври

Предлаганите 808 836 акции, или 80,57% от капитала на дружеството, ще бъдат разделени на два пакета

16:56 | 14.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбата на Пловдив Юрий Гагарин-БТ на БФБ ще се осъществи на 3 октомври

Управителният съвет на Булгартабак-Холдинг АД е одобрил стратегия за публичното предлагане на 80,57% от капитала на Пловдив Юрий Гагарин-БТ АД, което ще се осъществи на 3 октомври 2006 г., става ясно от съобщение, публикувано от БФБ – София.

Предлаганите 808 836 акции ще бъдат разделени на два пакета. Мажоритарният пакет е от 672 616, или 67% от капитала, като продажбата ще се осъществи чрез смесен закрит аукцион на 3 октомври. Кандидат-купувачите ще въвеждат оферти само за цялото количество, като лимитираната минимална цена ще е 33,51 лв. за брой, или общо 22 539 362,16 лв.

Миноритарният включва 136 220 акции, или 13,57% от капитала на дружеството. Методът на предлагането му е отново смесен закрит аукцион, също на 3 октомври. Участниците ще могат въвеждат оферти дори за 1 акция, като лимитирана минимална цена е 31,16 лв. за брой.

Методологията и параметрите на продажбата на притежаваните от холдинга акции в капитала на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД чрез публично предлагане на БФБ са по препоръка на консултантите при преструктурирането на Булгартабак- Холдинг АД (консорциумът Адвокатско дружество „Събев и съдружници" - „Евро-финанс" АД - „Балканска консултантска компания" ООД). 

Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив е единствен производител в България на опаковки, филтърни пръчки, нестандартно оборудване и резервни части за цигарената и тютюневата промишленост. За първите шест месеца на годината дружеството отчита загуба от 156 хил. лв., в сравнение с печалба в размер на 1,65 млн. лв. година по-рано. 

Във връзка с предстоящата продажба бе организирана „виртуална информационна стая“ за пловдивското дружество, като в нея се предвижда на инвеститорите да бъде предоставена обширна допълнителна информация за компанията, включително информационен меморандум, с цел подпомагане решението им за участие при продажбата на пакета акции на борсата.

По време на днешната търговска сесия се изтъргуваха 128 акции от Пловдив Юрий Гагарин на средна цена 44,70 лв., при което дружеството загуби 2,83% от пазарната си капитализация. Оферти за покупка има за 43,71 лв., а за продажба – на 45 лв.

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още