IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bynet България създаде мрежова платформа за БТК за 15 млн. долара

Според компанията новата мрежа ще подобри качеството на предлаганите услуги на БТК, което ще осигури на телекома по-голяма конкурентоспособност

13:52 | 13.09.06 г.
Новата мрежа ще подобри качеството на услугите на БТК, заяви Орен Саги, директор международни продажби в Bynet (първият от ляво). Снимка: Investor.bg
Новата мрежа ще подобри качеството на услугите на БТК, заяви Орен Саги, директор международни продажби в Bynet (първият от ляво). Снимка: Investor.bg

Bynet Data Communicatios – водещ системен интегратор в Израел и част от групата Rad-Bynet, е приключила работа по създаването на мрежова платформа от ново поколение за Българската телекомуникационна компания (БТК) в проект на стойност 15 млн. долара, който е продължил осем месеца. Това стана ясно на официалното откриване на новия офис на Bynet в София.

Проектът е включвал изграждане на IP/MPLS мрежа, работеща в 30 български града. Системният интегратор използва мултифункционалните маршрутизатори от М-серията на Juniper, както и Е-серията BroadBand Services устройства.

Работата на Bynet по проекта с БТК е включвала дейности по инсталацията на устройствата, тяхната интеграция, обучението за работа с новата платформа, както и предоставянето на консултации по ефективно експлоатиране на мрежата.

Компанията е интегрирала продуктите на Juniper от Е и М-сериите и е изградила IP/MPLS инфраструктура, която поддържа виртуални частни MPLS мрежи (на Layer 2 и 3 ниво) с гарантиран QoS (стандарт за качество на услугата) за крайните потребители.

На въпрос на Investor.bg какви ще бъдат ползите за БТК и нейните клиенти от изграждането на новата мрежа директорът международни продажби Орен Саги отговори, че IP/MPLS мрежата ще подобри качеството на предлаганите услуги на БТК, което ще осигури на последната по-голяма конкурентоспособност.

Сред основните цели на Bynet България е повишаването на пазарния дял в България и съседните страни. „За нас България е врата към Балканите и Европа. Вярваме, че българският пазар е от стратегическо значение в бъдещото развитие на региона от гледна точка на информационните и комуникационните технологии“, заяви главният изпълнителен директор на Bynet Data Communicatios Алон Бен Зур.

Bynet Data Communicatios е създадена през 1975 година и предлага решения в областта на комуникациите, компютъризацията и телеком мрежите. Бизнес партньори на компанията са Cisco, Dell, HP, Jupiter, Microsoft, Novel и др. 

По време на днешната търговска сесия акциите на БТК поевтиняха с 0,41% до средна цена 9,6 лева при изтъргуван обем от 10 105 лв. Оферти за покупка има на цена 9,56 лева, а оферти за продажба - на ниво 9,6 лева.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още