IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С близо 5% нарастват приходите във вътрешната търговия към юли

Увеличението е най-голямо при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили – 20,1%

14:44 | 11.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
С близо 5% нарастват приходите във вътрешната търговия към юли

Нетните приходи от продажби на продукция, стоки и услуги в сектор “Търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили и мотоциклети, на лични вещи и стоки за домакинството” за периода януари – юли 2006 г. по съпоставими цени нарастват с 4,9% в сравнение със същия период на предходната година. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

Увеличението е най-голямо при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили – 20,1%. То се дължи на високите темпове в търговията с автомобили и мотоциклети (+24,2%) и търговията с автомобилни горива и смазочни материали (+15,8%).

Търговията на дребно нараства с 11,3%, като от наблюдаваните дейности най-висок ръст бележи търговията със стоки за домакинството и битова техника – 17,6%. Търговията с текстил, облекло и обувки и търговията с фармацевтични и медицински стоки нарастват съответно с 11,2% и 9%. При търговията с храни, напитки и тютюневи изделия увеличението е 5,8%. Търговията на едро бележи ръст от 1,5%.

В сравнение със съответния месец на 2005 г. нетните приходи по съпоставими цени бележат ръст от 8,2%, което е резултат от реализираното увеличение във всички основни търговски дейности. При търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили то достига 27,5%, при търговията на дребно и ремонт на лични вещи и стоки за домакинството покачването е 12,6% и 4.5% при търговията на едро.

Спрямо предходния месец нетните приходи при осигурена съпоставимост нарастват с 4,9% с близки темпове и в трите основни търговски дейности – 5,4% при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили, 5,2% при търговията на едро и 3,1% при търговията на дребно и ремонт на лични вещи и стоки за домакинството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още