IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изплащането на дивидента от Благоевград-БТ започва на 25 септември

Право за получаване на дивидент имат само тези акционери, които са сключили сделки за придобиване на акции на дружеството преди 6 юли

11:51 | 11.09.06 г.
Изплащането на дивидента от Благоевград-БТ започва на 25 септември
Изплащането на дивидента, раздаван от Благоевград-БТ АД - Благоевград, ще започне от 25 септември 2006 г., става ясно от съобщение на Българска фондова борса - София. На 26 юни Общото събрание на акционерите на дружеството взе решение за разпределяне на брутен дивидент за 2005 г. в размер на 4,65 лв. (4,3245 лв. нетен).

За акционери, чиито ценни книжа се водят по сметка на попечител, средствата ще бъдат преведени на Централния депозитар и същият ще разпредели плащанията по сметките на попечителите. Попечителите в срок от три работни дни от датата на получаване на сумите следва да преведат дължимия дивидент на клиентите.

За акционери физически лица, чиито ценни книжа не се водят по сметка на попечител, изплащането на дивидентите ще се извършва във всички офиси в страната на Общинска банка АД срещу представяне на лична карта.

За акционери юридически лица, чиито ценни книжа не се водят по сметка на попечител, дивидентът ще бъде изплатен въз основа на писмено искане, съдържащо наименование на юридическото лице, банка, банков код и банкова сметка и удостоверение за актуално съдебно състояние с нотариална заверка.

Плащането на дивидента на Булгартабак Холдинг АД, който е мажоритарен собственик с 85,24 на сто, може да се извърши на три равни месечни вноски.

Право за получаване на дивидент имат само тези акционери, които са сключили сделки за придобиване на акции на дружеството преди 6 юли.

Одитираната печалба на Благоевград-БТ за 2005 г. е 31,033 млн. лв. в сравнение с печалба от 15,928 млн. лв. за 2004 г.

За последно акциите на дружеството са били обект на покупко-продажба на 1 септември, когато е постигната средна цена 74,49 лева. Текущите оферти за покупка са на цена 74,47 лева, а за продажба – на цена 76 лева.

Свързани компании:

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още