IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три аукциона и Общо събрание през седмицата

Днес за търговия на БФБ-София ще бъдат въведени акциите от увеличението на капитала на М+С хидравлик АД и Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ

08:14 | 11.09.06 г.
Три аукциона и Общо събрание през седмицата

Три аукциона и едно Общо събрание ще са в центъра на вниманието за инвеститорите през настоящата седмица.

Днес (11 септември) за търговия на Българска фондова борса ще бъдат въведени акциите от увеличението на капитала на М+С хидравлик АД и Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ. Вследствие на увеличението капиталът на казанлъшкото дружество нарасна от 260 хил. лв. на 13,018 млн. лв., докато фондът за земеделска земя увеличи капитала си от 19,932 млн. лв. до 59,716 млн. лв.

Също днес ще се проведе аукцион за продажбата на 1,394 млн. незаписани права от увеличението на капитала на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ. Фондът е в процес на двойно увеличение на капитала от 25,35 млн. лв. на 50,7 млн. лв., като набраните средства ще бъдат използвани за инвестициите в курортните комплекси Санта Марина край Созопол и Иван Рилски до Банско.

От вторник (12 септември) ще стартира търговията с правата на Финтекско АД. Дружеството планира увеличение на капитала от
685 857 лв. на 2 743 428 лв., чрез издаването на 2 057 571 акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Според проспекта на компанията с набраните средства от увеличението ще бъдат закупени два етажа от индустриална сграда в столичния квартал Овча купел, които ще отдава под наем.

На 13 септември (сряда) ще се проведат аукционите за продажбата на правата от първоначалните увеличения на капитала на Люк АДСИЦ и Лиам АДСИЦ. Люк АДСИЦ планира да увеличи капитала си до 2 млн. лв. и да изгради търговски компекс във Варна, докато Лиам ще увеличи капитала си до 3 млн. лв. и планира изграждането на комплекс от затворен тип в Банско.

В събота (16 септември) ще се проведе Общото събрание на акционерите на Кораборемонтен завод Одесос АД, на което ще се гласува за увеличение капитала на дружеството чрез превръщане на цялата неразпределена печалба в капитал, както и за отмяна на предишното решение, с което бе дадено разрешение за обратно изкупуване на до 3% от капитала на дружеството.

През миналата седмица SOFIX загуби 2,42% до ниво от 935,66 пункта, а BG40 се понижи с 2,15 на сто до 174,24 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още