IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписахме за концесията на морските ни летища

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев подписа договора с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД за концесия на гражданските летища във Варна и Бургас

11:40 | 10.09.06 г.
Подписахме за концесията на морските ни летища
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев подписа договора с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД за концесия на гражданските летища за обществено ползване в морските градове Варна и Бургас, съобщи Dnes.bg.

Акционери в дружеството са FRAPORT AG Frankfurt Airport Services Worldwide - Германия и "БМ Стар" ЕООД - България.

Официалното подписване се състоя в столичния хотел "Хилтън", а документите бяха парафирани и от Андреас Хелфер, главен изпълнителен директор, както и от Тихомир Трифонов, изпълнителен директор в дружеството.

Концесията е за срок от 35 години, като за незабавно подобрение, през първите 12 месеца от срока й ще бъдат инвестирани 23 милиона евро.

Общият размер на инвестициите за целия срок на концесията е над 403 милиона евро.

Решението за избор на концесионер на морските ни летища в Бургас и Варна беше взето на 15 юни 2006 г. на заседание на Министерския съвет. На 20 юни т.г. решението беше обнародвано в Държавен вестник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още