IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 9 септември

До края на септември трябва да има яснота за процедурата, по която ще се приватизира столичната топлофикация. За това са настояли от Световната банка (СБ) и ЕБВР по време на вчерашната среща с министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров

09:07 | 09.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 9 септември

СБ иска бърза процедура за софийското парно
в. Сега

До края на септември трябва да има яснота за процедурата, по която ще се приватизира столичната топлофикация. За това са настояли от Световната банка (СБ) и ЕБВР по време на вчерашната среща с министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
В понеделник енергийното министерство ще предложи позицията си за процедурата по време на заседание на смесената работна група с общината. Идеята е да има открит конкурс с квалификационни изисквания към участниците. Според Овчаров обаче без решение на Столичния общински съвет процедурата няма да може да започне.

Фонд плаща за коли без застраховка
в. Стандарт

Гаранционният фонд ще плаща обезщетения за катастрофи с коли без "Гражданска отговорност" или ако виновникът е неизвестен. Ако шофирате, някой ви блъсне и избяга, вече можете по номера на колата му да го откриете. Пострадалите от катастрофи могат да намерят виновника и кой е неговият застраховател от информационния център на Гаранционния фонд. Това гласи правилникът за работа на фонда, обнародван в Държавен вестник. За да проучите собственика на ударилата ви кола, трябва да дадете номера й, датата и мястото на произшествието. Фондът ще изпраща напомнителни писма на собствениците на коли без "Гражданска отговорност".

Олиото поевтинява с 8-10 ст. за литър
в. Стандарт

Олиото поевтинява с 8-10 ст. за литър на Пловдивската стокова борса, което не е типично за сезона. Нивата бяха коригирани от 1,40 на 1,32 лв./л, от 1,35 на 1,25 лв./л и от 1,33 на 1,23 лв./л без ДДС. Това е намаление в границите от 5,7 до 7,5%. Поевтиняването се дължи на факта, че слънчогледовата реколта 2006 се очертава много добра като количество и качество. Тя значително надхвърля капацитета на маслените рафинерии в страната, твърдят брокери.

Завод за газобетон продаден с опасни датчици
в. Новинар

Заводът за газобетон и мраморни изделия в Рудозем е бил продаден заедно с опасни изотопни материали, научи "Новинар". Изотопните датчици са 25 на брой и по закон би трябвало да бъдат иззети и специално съхранявани от държавата.
Предприятието е закупено от италиански предприемачи, които са дали оборудването и техниката за скрап. Вероятно обаче там са попаднали и опасните вещества, коментираха източници за "Новинар". 25-те радиочестотни датчика са без надписи и са изключително опасни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още