IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите акции на М+С Хидравлик излизат на борсата в понеделник

Компанията увеличи капитала си от 260 хил. лв. на 13,018 млн. лв.

11:35 | 07.09.06 г.
Новите акции на М+С Хидравлик излизат на борсата в понеделник
От понеделник (11 септември) за търговия на борсата ще бъде въведена емисията акции, издадена от М+С Хидравлик АД - Казанлък вследствие на увеличение на капитала на дружеството, става ясно от съобщение на Българска фондова борса - София.

С решение на Общото събрание на акционерите от 19 май казанлъшкият производител на хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, клапани и спирачки увеличи капитала си от 260 хил. лв. на 13,018 млн. лв.

Увеличението бе извършено за сметка на печалбата на дружеството от 2005 г. и от предишни години, както и от резервите на компанията. По този начин срещу всяка стара акция акционерите получават по нови 49 броя, без да заплащат стойността им.

Акциите на дружеството влязоха в изчислението на широкия индикатор BG40 след направената му ревизия в началото на август.

За първите шест месеца на годината М+С Хидравлик обяви нетна печалба от 2,27 млн. лв., спрямо 1,65 млн. лв. за сравнимия период на 2005 г. До момента сделки с акциите на дружеството на Българска фондова борса не е сключена, като офертите купува/продава са на нива от 6,95/7,25 лв. за ценна книга.

Свързани компании:

М+С Хидравлик АД(MSH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още