IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банка Пиреос България ще издава емисия облигации за 30 млн. лв.

Очаква се облигациите да са със срок от 3 до 5 години и годишна лихва от 4,25% до 4,75%

12:19 | 05.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Банка Пиреос България ще издава емисия облигации за 30 млн. лв.

Банка Пиреос България АД свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 18 октомври, става ясно от днешния брой на Държавен вестник. На събранието ще бъде гласувано решение за издаване на емисия корпоративни облигации с номинал до 30 млн. лв., срок от 3 до 5 години, фиксирана годишна лихва в границите между 4,25% и 4,75% и шестмесечен период на лихвените плащания.

Общото събрание ще овласти Съвета на директорите на банката да определи останалите условия по емисията като начална и крайна дата за записване, вид и размер на предоставеното обезпечение, ако има такова, начин на изчисляване и плащане на лихвата и т.н.

Акционерите ще гласуват още и изменения и допълнения в устава на дружеството, включително овластяване на Съвета на директорите да взима решения за издаване на емисии корпоративни облигации през следващите 5 години с общ номинал до 100 млн. лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 1 ноември при същия дневен ред.

Банка Пиреос България приключи първото полугодие с нетна печалба от 10,84 млн. лв. спрямо 2,17 млн. лв. за съответния период на миналата година. Общата сума на активите на банката е в размер на 1,4 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 05.09.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още