IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прехвърлиха 45% от ХД Пътища за 12,243 млн. лв.

Купувач на пакета, прехвърлен на блоков сегмент, е Роуд Инжениринг 2004 АД

16:03 | 01.09.06 г.
Прехвърлиха 45% от ХД Пътища за 12,243 млн. лв.

Бургаски корабостроителници АД прехвърли притежаваните 45,16 на сто от капитала на ХД Пътища АД-София днес. Сделката бе осъществена на блоков сегмент, като цената на акция бе 1 568.67 лв., или общо 12,243 млн. лв.

Купувач на пакета е Роуд Инжениринг 2004 АД, собственост на Атанас Кисьов и Красимир Сланчев, които имат по 50 на сто от капитала. Дружеството е с предмет на дейност строителство, организация на производство, производство, модернизация и ремонт на автомагистрали, пътища, пътна инфраструктура и прилежащите елементи, инженерингова дейност, търговия (внос-износ), търговско посредничество, както и всякаква друга дейност, незабранена със закон в страната и в чужбина.

През юли от ХД Пътища обявиха, че с решение на Софийски градски съд е заличен старият Съвет на директорите, който бе в състав Иван Трифонов, Венета Масларова и Десислава Любенова. Вписан е нов състав на Съвета на директорите – Занзи Холдинг БГ ЕАД–София, представлявано от Орлин Хаджиянков, със заместник-председател Нео Трейдо ЕООД-София, представлявано от Ралица Кръстева, и изпълнителен директор Вато 2002 ООД - София, представлявано от Веселина Стоянова.

С решение на СГС от 24 август пък бяха заличени като представители на Вато 2002 в Съвета на директорите Веселина Стоянова, а на Нео Трейдо ЕООД - Ралица Кръстева, като на тяхно място се вписват съответно Филип Стоянов и Олег Гурбалов.

В момента компанията се управлява и представлява заедно от всеки двама от членовете на Съвета на директорите, както и от прокуристите Филип Стоянов и Мирослав Мазнев, заедно или поотделно. Вабо хит ЕООД притежава други 23,99%.

Днес бяха изтъргувани 24 акции от книжата на дружеството на цени от 3720,00 до 3849,00 лв. за брой.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още