IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От понеделник се търгуват облигациите на Айбилд АД и Балканстрой АД

Емисиите облигации на Айбилд АД и Балканстрой АД-Разлог са на обща стойност 7 млн. евро

17:12 | 31.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
От понеделник се търгуват облигациите на Айбилд АД и Балканстрой АД
На проведено днес заседание на Съвета на директорите на БФБ е взето решение да се регистрират от 4 септември 2006 г. на “Неофициален пазар на облигации” емисиите облигации на Айбилд АД и Балканстрой АД-Разлог на обща стойност 7 млн. евро. 

Предмет на дейност на Айбилд АД е покупка на недвижими имоти с цел продажба, строителство, външно търговска дейност, покупко-продажба на строителни материали и изделия и всякаква друга стопанска дейност, незабранена със закон.

Размерът на емисията 4-годишни необезпечени облигации на Айбилд е 2 млн. евро, с присвоен борсов код BIBILD, номиналната стойност на една облигация е 1 000 евро. Годишната доходност е 6-месечен EURIBOR + 4.70%, а датата на падеж е 27 март 2010 г.

Основният предмет на дейност на Балканстрой АД-Разлог е проучване и проектантска дейност, инжинеринг, маркетинг, подземно, ниско и високо строителство, ремонт и реконструкции, предприемачество и инвестиране, производство и строителство със строителни материали и изделия, сделки и посредничество при извършване на сделки с недвижими имоти, геолого-проучвателна и сондажна дейност и др.

Размерът на емисията е 5 млн. евро, с присвоен борсов код BBAST и номинална стойност на една облигация от 1 000 евро. Петгодишните необезпечени облигации са с доходност 6-месечен EURIBOR + 4%, а датата на падеж е 7 март 2011 г.

Периодът на лихвено плащане и при двете емисии е шестмесечен и право на таково имат облигационерите, които са вписани като такива не по късно от 3 работни дни преди датата на лихвеното плащане, съответно 5 работни дни преди датата на последното лихвено плащане, което съвпада с датата на падеж на емисията.

Свързани компании:

Балканстрой АД - Разлог - в несъстоятелност(A32A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още