IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проектът за търговото предложение за ОЦК е на цена от 13,16 лв. за акция

Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение към предложението

16:34 | 29.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Проектът за търговото предложение за ОЦК е на цена от 13,16 лв. за акция
В БФБ е постъпил проект на търгово предложение от Интертръст ЕАД за закупуване на всички останали акции с право на глас в Общото събрание на публичното дружество "Оловно цинков комплекс" АД – Кърджали на цена от 13,16 лв. за една акция.

Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение към предложението, се казва в съобщение публикувано на сайта на борсата.

В момента "Интертръст" ЕАД притежава 8 298 052 акции от ОЦК, представляващи 98,63% от капитала на дружеството, като първоначално бе обявено, че търговото ще бъде отправено на 15 август.

Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 115 308, като Интертръст не възнамерява да поиска отписване на дружеството от публичния регистър воден от КФН.

Упълномощен инвестиционен посредник е ИП Стандарт инвестмънт АД, а срокът на предложението е 28 дни, считано от датата на публикуване в два централни ежедневника.

Днес се изтъргуваха 540 акции на ОЦК на средна цена от 18,12 лв. за брой. Офертите са на нива от 18 лв. „купува“ и 18,30 лв. „продава“.

За последните 6 месеца книжата на дружеството са поскъпнали 3 пъти, като в началото на август бяха достигнали исторически рекорд на ниво от 25 лв.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още