IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Химимпорт е с начална дата 7 септември

От компанията очакват въвеждането на акциите за търговия на БФБ да се осъществи до 31 октомври

13:20 | 29.08.06 г.
IPO-то на Химимпорт е с начална дата 7 септември
На 7 септември (четвъртък) ще стартира първичното публично предлагане на 11,083 млн. акции с номинална стойност един лев и емисионна стойност 4 лв. от Химимпорт АД, става ясно от публикация в днешния брой на Държавен вестник.

Записването на акции ще се осъществява в срок от две седмици след началната дата (до 20 септември), като поръчки могат да се подават както в 35 клона на Централна кооперативна банка, така и в инвестиционните посредници. Всички поръчки ще се изпълняват по емисионната цена от 4 лв.

“Записването ще започне на 7 септември и ще е в продължение на 14 дни, след което ще знаем общия брой на заявеното количество акции”, каза за Investor.bg Александър Керезов, член на управителния съвет на дружеството.

Изпращането на потвърждение до инвеститорите относно броя акции, които имат право да получат, ще се осъществи до 27 септември, а връщането на надвнесени суми в случай на свръхзаписване - до 28 септември.

От компанията очакват регистрацията на акциите от увеличението на капитала в Централен депозитар да бъде реализирана до 10 октомври, а въвеждането на акциите за търговия на Българска фондова борса - София - до 31 октомври 2006 г.

Емитентът е част от икономическата група на холдинг Химимпорт Инвест АД, като, от своя страна, холдинговото дружество Химимпорт АД притежава участие в 44 дъщерни дружества. Основен акционер в Химимпорт АД е Химимпорт Инвест АД с дял от капитала, възлизащ на 98,095%.

Основният капитал на Химимпорт към момента е 118,916 млн. лв., като следствие на публичното предлагане на новите 11,083 млн. акции ще нарасне до 130 млн. лв.  За 2005 г. холдинговото дружество отчита консолидирана печалба в размер на 30,01 млн. лв.

 

 

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още