IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свилоза АД ще увеличава капитала си с минимум 25 млн. лв.

Набраният чрез емисията капитал се планира да бъде насочен в модернизацията на дъщерното дружество Свилоцел АД

18:10 | 28.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Свилоза АД ще увеличава капитала си с минимум 25 млн. лв.
На проведено днес заседание на Съвета на директорите на Свилоза АД-Свищов е взето решение да бъдат предприети стъпки за увеличаване капитала на дружеството, според постъпила информация от дружеството на БФБ.

Увеличението ще е с минимален размер от 25 млн. лв. и максимален - 35 млн. лв. Набраният чрез емисията капитал се планира да бъде насочен в модернизацията на дъщерното дружество Свилоцел АД и ще допълни осигуреното финансиране по заема от Европейската банка за възстановяване и развитие и Nordic Investment Bank.

Реализирането на инвестиционния проект ще доведе до увеличаване на производството на избелена целулоза от широколистна дървесина, повишаване на икономиите от мащаба, произтичащи от увеличението на капацитета и модернизация на производствения процес.

Част от средствата ще бъдат използвани за реализация на дългосрочна инвестиционна програма, целяща увеличение на енергийната ефективност на компанията.

Инвестиционен посредник, който ще обслужва увеличението на капитала, е Обединена българска банка АД, гр. София.

Консолидираната печалба на Свилоза АД-Свищов за полугодието възлиза на 191 хил. лв. при 2,207 млн. лв. положителен финансов резултат за същия период на миналата година. Основният капитал на дружеството е 6,658 млн. лв.

Днес няма сделки с акциите на Свилоза АД-Свищов, като оферти за покупка има за 3,91 лв., а за продажба на ниво от 4 лв. за брой.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още