IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отнема лиценза на 21 брокери и консултанти

Основанието за това е, че не са упражнявали дейност повече от две последователни години

17:27 | 28.08.06 г.
КФН отнема лиценза на 21 брокери и консултанти
Комисията за финансов надзор открива производство по отнемане на правото за упражняване на дейност на 21 брокери и инвестиционни консултанти, съобщиха от институцията.

Основанието за това е, че не са упражнявали дейност повече от две последователни години. След изтичане на двегодишния срок лицата не са се възползвали от правото си да се явят на изпит на първата насрочена дата за провеждане на изпит за придобиване на право да се упражнява дейност като брокер, съответно като инвестиционен консултант (27 и 28 май 2006 г.), посочват от КФН.

Брокерите и консултантите, които не са упражнявали професията си според комисията през последните най-малко две години са: Александър Драганов, Александър Димитров, Аница Вълкова – Паничкова, Владимир Джумалиев, Катерина Драганова, Красимир Славейков, Марио Марков, Мария Шарланджиева, Мариян Николов, Неделчо Неделчев, Недялко Недялков, Николай Николаев, Светлозар Иванов, Теодора Томова, Филип Данов, Храбрин Иванчев, Христо Танчев, Юлиян Вишневски, Александър Панев, Радослав Тодоров Миленков и Станимир Михайлов.

Тъй като КФН няма данни лицата да са извършвали дейност, която изисква познания в областта на финансовите пазари, съответни на тези, които се изискват за упражняване на дейност като брокер, или инвестиционен консултант, горепосочените лица могат в 3-дневен срок да представят писмени обяснения и възражения, които да доказват сключени договори за брокер, или консултант.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още