IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 28 август

08:05 | 28.08.06 г.
Преглед на печата за 28 август
БСП обмисля по-висок данък за доходите над 1400 лева
Необлагаемият минимум през 2007 г. може да бъде и 220 лв., прогнозира шефът на бюджетната комисия Петър Димитров

в. Сега

Увеличаване на данъчната тежест върху високите доходи и намаляване на налозите за ниските и средните заплати обсъди пленумът на Висшия съвет на БСП. Той бе посветен на икономическата и социалната политика на правителството.
 
Членовете на Висшия съвет препоръчаха заплатите над 1400 лв. да се облагат с 28% вместо с 24%, както е сега. Промяната би засегнала 27 000 души. Миналата година финансовото министерство отхвърли тази мярка, защото реалният ефект върху бюджета ще е малък.


Информационната система на НАП няма да е готова и на Нова година
Проектът изостана по вина на фирмата, която изработва софтуера

в. Сега
 
 
И последната отсрочка, която си беше дала Националната агенция за приходите (НАП) за внедряване на модерна информационна система, няма да бъде спазена. Според обещанието на директора на агенцията Мария Мургина това трябваше да стане до края на 2006 г.
 
Дотогава обаче ще са готови само част от модулите - свързаните с регистрация, обработка на декларации и плащания, данъчно-осигурителната сметка, а също и модулите, свързани с обслужването на клиентите. До Нова година няма да бъдат внедрени модулите, свързани с ревизии, принудително събиране и обжалване, съобщиха от НАП. Те ще са готови едва догодина.


Дадоха по-голяма свобода при плащане на парното

в. Стандарт

Топлофикационните дружества могат да вземат изпълнителен лист и да продадат имущество на длъжник само за неплатена изравнителна сметка, която идва в края на отоплителния сезон, и то ако не е обжалвана. Досега те можеха да вадят изпълнителен лист и на базата на месечните извлечения от сметките, каза министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров по БНР. Промяната стана в Закона за енергетиката. За 6 години в софийската топлофикация са издадени 30 хил. изпълнителни листа. От тях са обжалвани само 300.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още