IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска лизингова компания увеличава капитала си до 1,6 млн. лв.

Българска холдингова компания притежава 98% от капитала на Българска лизингова компания

18:00 | 25.08.06 г.
Българска лизингова компания увеличава капитала си до 1,6 млн. лв.
На проведеното Oбщо събрание на акционерите на Българска лизингова компания АД, София е взето решение за увеличение на капитала на дружеството от 1 млн. лв. на 1,6 млн. лв., чрез издаване на 60 хил. нови акции на приносител с номинална и емисионна стойност 10 лв. всяка, под условие, че новите акции бъдат закупени от "Българска холдингова компания" - АД, София, става ясно от съобщение в последния брой на Държавен вестник.

Заявеният капитал от 600 хил. лв. следва да бъде записан от Българска холдингова компания в едномесечен срок.

За записани се считат само акции, на които е изплатена минимум 25% от номиналната стойност, в рамките на едномесечния срок за записване на акциите. Оставащите 75% от стойността на записаните акции следва да бъдат заплатени не по-късно от две години от датата на решението за вписване на увеличението.

Българска холдингова компания притежава 98% от капитала на Българска лизингова компания, докато осем физически лица имат по 0,25 на сто. По време на днешната търговска сесия бяха изтъргувани 329 броя от книжата на холдинга на нива от 2,66 до 2,75 лв. за ценна книга.



Свързани компании:

Българска Холдингова Компания АД(BHC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още