IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капитан Дядо Никола ще обновява машинния си парк

Дружеството ще кандидатства за инвестиционен кредит в размер на 4 млн. лв. и оборотен кредит от 1,5 млн. лв.

10:07 | 25.08.06 г.
Капитан Дядо Никола ще обновява машинния си парк
С решение на Съвета на директорите на Капитан Дядо Никола АД-Габрово от 22 август е прието решение дружеството да кандидатства за сключване на два банкови заема с ТБ Райфайзенбанк АД, клон Габрово, съобщава Българска фондова борса.

Инвестиционният кредит ще е в размер на 4 млн. евро, със срок на издължаване 84 месеца, докато револвиращият оборотен кредит ще е в в размер на 1,5 млн. лв., със срок на издължаване 12 месеца.

Съветът на директорите на Капитан Дядо Никола е приел решение да бъдат предоставени като обезпечения договорна ипотека върху недвижим имот, изграден на степен груб строеж и складова база, с всички прилежащи части.

За Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите на дружеството Даниела Пеева сподели, че “средствата от заемите, ще се ползват за обновяване на машинния парк”.

Заемът ще бъде използван във връзка и при осъществяване на обичайната дейност на дружеството и в него няма да участват заинтересовани лица.

За първото шестмесечие на 2006 г. Капитан дядо Никола обяви печалба в размер на 127 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 300 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано. Капитан дядо Никола АД е с основен капитал от 369 031 лв., а собственият към 30 юни е 30,977 млн. лв.

След първия половин час от търговската сесия няма сключена сделка с акциите на дружеството, а офертите купува/продава са на нива от 82,00/85,60 лв.

Свързани компании:

Капитан Дядо Никола АД(3KN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още