IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Индустриален капитал-холдинг нараства над шест пъти

Разпределена на броя на акциите на дружеството печалбата за шестте месеца на годината възлиза на 0.69 лв. на акция

14:07 | 24.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Индустриален капитал-холдинг нараства над шест пъти

Консолидираната печалба на Индустриален капитал-холдинг възлиза на 1.34 млн. лева за първите шест месеца на годината, което е ръст от над шест пъти в сравнение с реализираната печалба от 218 хил. лева през същият период на миналата година.

Разпределена на броя на акциите на дружеството печалбата за шестте месеца на годината възлиза на 0.69 лв. на акция.

За добрия резултат е съдействал ръстът на консолидираните приходи на дружеството, който нараства с близо 98% до 5.37 млн. лева в сравнение с 2.71 млн. лева година по-рано, основно благодарение на ръста на приходите от основна дейност.

Повишение бележат и приходите от дивиденти, които нарастват от 145 на 507 хил. лева, както и на приходите от положителни разлики от промяна на валутни курсове, повишили се от 44 на 147 хил. лева.

Нарастват и разходите за дейността на дружеството до 4.03 млн. лева от 2.49 млн. лева година по-рано.

Холдингът е с основен капитал в размер на 1.94 млн. лева, а собственият капитал възлиза на 6.53 млн. лева, което е повишение в сравнение с регистрирания към края на миналата година собствен капитал в размер на 6.04 млн. лева.

Повишават се и разполагаемите парични средства на дружеството, които нарастват до 1.69 млн. лева от 944 хил. лева към края на миналата година.

Холдингът разполага с мажоритарен дял в Силома в размер на 92%, като има дялове и в три асоциирани дружества – ЗАИ, Руболт и Емка, както и в пет други дружества – М+С Хидравлик, ЗММ Металик, Фурнир, Хюндай Хеви Индъстрис и Балкарс консорциум.

Днес от дружеството се изтъргуваха 2 800 акции, при което книжата поскъпнаха с 5.8% до средна цена от 6.95 лв. за брой. В края на деня офертите останаха при нива от 7.19 лв. продава и 7 лв. купува за брой.

За последната една година акциите на холдинга са поскъпнали с близо 140%.

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още