IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разрешиха на Алфа телеком да закупи Спектър нет

Предстоящото сливане няма да доведе до създаване или засилване на господстващо положение, смятат от КЗК

11:19 | 23.08.06 г.
Разрешиха на Алфа телеком да закупи Спектър нет
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрацията на стопанска дейност, която ще се осъществи чрез придобиване на до 100% от акциите на “Спектър нет” АД, София, от страна на “Алфа телеком” ЕАД, София, съобщиха от комисията.

“Спектър нет” АД предлага интернет услуги както за корпоративни, така и за крайни клиенти. Към момента дружеството не е лидер сред далекосъобщителните оператори в страната и има пазарен дял под установения праг за господстващо положение, се посочва в становището на комисията. 
 
“Алфа телеком” ЕАД не е осъществявало търговска дейност преди концентрацията, а групата, към която то принадлежи, не оперира на разглежданите пазари.

В този смисъл комисията счита, че предстоящото сливане няма да доведе до създаване или засилване на господстващо положение, което да попречи на ефективната конкуренция. Може да се очаква, че постъпването на нови инвестиции ще увеличи конкурентноспособността на придобиваното предприятие.

В решението си КЗК отчете и липсата на отрицателно становище по планираната сделка от Комисията за регулиране на съобщенията и конкурентите на “Спектър нет”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още