IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 60% се увеличи търсенето на борсова информация чрез SMS

По-големият интерес към услугата се дължи на не винаги осъществимата онлайн връзка през летните месеци

11:54 | 22.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
С 60% се увеличи търсенето на борсова информация чрез SMS
Значително нарастване на SMS заявките за предоставяне на актуалните валутни и борсови котировки регистрира услугата „SMS Котировки“ на сайта investor.bg.

Между 15 юли и 15 август получените запитвания чрез текстови съобщения са близо 60% повече от тези за периода 15 юни – 15 юли, показва справка със статистиката на сайта. През посочените тридесет дни потребителите много по-активно са се осведомявали както за цените на акциите и компенсаторни инструменти на БФБ-София, така и за моментните курсовете на валутния пазар.

Според Едуард Вичиниян, директор “Връзки с инвеститори“ в компанията Инвестор.БГ АД, покачването на интереса на потребителите към услугата е закономерно.

Бизнесът на много хора е свързан с борсовите индекси и постоянното им наблюдение е от изключителна важност за тях. Чрез интернет и investor.bg те имат възможността да следят постоянно движението на парите си и да са наясно с възможностите и заплахите на пазара. И то през цялата година, 24 часа в денонощието. В летните месеци обаче, когато всеки се отдава на заслужена почивка, онлайн връзката не винаги е осъществима. Това може да бъде решаващо за някои инвеститори. Затова те се доверяват на SMS известяването. Само чрез едно съобщение на кратък номер 1723 всеки може да получи информация за цените на акциите на до 11 различни компании или да научи повече за състоянието на валутния пазар. И така да бъде спокоен за инвестициите си. Дори когато е на плажа“, поясни той.

Сред запитванията чрез услугата „SMS Котировки“ преобладават свързаните с борсовата информация и цените на акции - около 68% от получените SMS-и търсят такава информация. Другите 32% се интересуват от валутните курсове.

Повече за услугата „sms Котировки“

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още