IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софарма Трейдинг АД ще увеличава капитала си до 20 млн. лв.

Основен акционер в Софарма Трейдинг АД е фармацевтичната компания Софарма, притежаваща дялово участие от 85 на сто

10:55 | 16.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма Трейдинг АД ще увеличава капитала си до 20 млн. лв.

Софарма Трейдинг АД свиква Общо събрание на акционерите на 28 септември 2006 година, гласи съобщение в Държавен вестник. На събранието ще се гласува решение за увеличение на капитала от 355 хил. лв. на 20 млн. лв. чрез издаване на нови 19 645 000 акции с номинал от 1 лв. всяка една. 

Всеки акционер ще има право да придобие част от новите акции, която съответства на неговия дял в капитала преди увеличението. В срок от един месец, считано от публикуването на поканата за записване на акциите, акционерите, които желаят да участват в увеличението, трябва да внесат 25% от стойността на записаните акции.

В случай че не бъдат записани всички предложени акции, останалите могат да бъдат записани в едноседмичен срок от акционерите, които са записали акции в едномесечния срок при спазване на процентното съотношение на записаните от тях акции от увеличението.

Ако увеличението не бъде записано изцяло след изтичане на допълнителния срок, капиталът ще се увеличи само със стойността на записаните книжа. Акционерите, записали акции от увеличението на капитала, са длъжни в едномесечен срок от неговото регистриране да внесат изцяло стойността на записаните от тях акции по банкова сметка на дружеството.

Основен акционер в Софарма Трейдинг АД е фармацевтичната компания Софарма, притежаваща дялово участие от 85 на сто.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още