IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 16 август

08:08 | 16.08.06 г.
Преглед на печата за 16 август
Готвят план за приватизация на "Топлофикация"
в. Стандарт

Проект за приватизация на "Топлофикация" готви икономическият министър Румен Овчаров. Това довериха пред "Стандарт" източници от левицата.

Енергийният министър ще го представи на икономическия пленум на БСП в края на месеца. Част от червените обаче ще настояват за максимално прозрачен конкурс, с ясни и точни правила.


Вторият Дунав мост готов след 11 г.
в. Стандарт

Вторият мост над Дунав ще е завършен през 2017 г., и то при оптимистична прогноза. Това съобщи Хервиг Новак, германски експерт от секретариата на Паневропейския коридор IV пред "Дойче веле".

В Румъния са по-скоро скептични по отношение на тези срокове, коментира той. От румънската страна само изказали надежда да се спазят предварително заложените срокове за строителство.


Концесионер на "Тракия" с поръчка за 7 млн. евро
в. Сега

Една от трите португалски фирми в консорциума за концесията на магистрала "Тракия" получи поръчка за пътен обект за над 7 млн. евро без ДДС. Вчера Изпълнителна агенция "Пътища" възложи на фирма "Лена" да обнови 31 километра шосета от първи и втори клас по програма "Транзитни пътища 4".
 
Португалците ще обновяват пътища в участъците Пирдоп (Челопеч) - Карлово, Ботевград - магистрала "Хемус" и Скравена - Ботевград. Средствата за обекта се осигуряват със заем от Европейската инвестиционна банка и националния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още