IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат увеличава капитала си, планира IPO

Приста Ойл притежава 90% от капитала на дружество, докато Монбат Трейдинг е с дял от 9,3 на сто

17:45 | 15.08.06 г.
Монбат увеличава капитала си, планира IPO

Общото събрание на акционерите на "Монбат" - АД, София е взело решение за увеличение на капитала на дружеството от 14,8 млн. лв. до 19,5 млн. лв., чрез издаването на 4,7 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и минимална емисионна стойност 5,50 лв., стана ясно от днешния брой на Държавен вестник. 

Приста Ойл притежава 90% от капитала на дружество, докато Монбат Трейдинг е с дял от 9,3 на сто. Останалите 0,7 на сто са притежание на държавата чрез Министерството на икономиката и енергетиката и физически лица.

Незаписаните акции при изтичане на едномесечния срок за записване на акции от акционерите ще бъдат предложени чрез първично публично предлагане на Българска фондова борса.

В случай че при изтичане на едномесечния срок и след провеждане на подписката бъдат записани и изцяло заплатени не по-малко от 2,35 млн. от новите акции, капиталът на дружеството ще се увеличава съобразно броя на реално записаните и платени акции.

Монбат АД е водещ производител на акумулаторни стартерни, тракционни и стартерни батерии. Компанията изнася своята продукция в Гърция, Македония, Молдова, Беларус, Румъния, Русия, Украйна и др.



Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още