IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

OTP проявява интерес към закупуването на ДЗИ Банк

Към момента OTP е в процес на преговори по закупуването на румънската банка CEC, а до месец трябва да приключи придобиването на най-голямата банка в Черна Гора CKB

17:17 | 15.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
OTP проявява интерес към закупуването на ДЗИ Банк

OTP проявява интерес към закупуването на ДЗИ Банк, заявиха в понеделник от ръководството на най-голямата унгарска банка.

OTP продължава експанзията си в Централна и Източна Европа и има заявен интерес към българската ДЗИ Банк, както и към украинската Tas“, се съобщава в публикация в унгарското онлайн издание Portfolio.hu.

От ръководството на ДЗИ Банк съобщиха, че проявен интерес за сътрудничество с ДЗИ Банк има от страна на много водещи европейски банки, но конкретно с унгарската ОТП към момента няма никакви конкретни договорености.

През май 2003 година OTP закупи 100% от капитала на Банка ДСК за 311 млн. евро. Унгарската финансова институция притежава още сръбската Нишка Банка, словашката OBS, РоБанк в Румъния, хърватската Нова Банка, украинската Raiffeisenbank и руската Инвестсбербанк. Към момента OTP е в процес на преговори по закупуването на румънската банка CEC, а до месец трябва да приключи придобиването на най-голямата банка в Черна Гора CKB.

Вчера бe публикуван финансовият отчет на OTP за първото полугодие на 2006 година, който показа ръст на печалбата от 21,6% на годишна база до 92,9 млрд. форинта (339,05 млн. евро). Общата сума на активите на банката възлиза на 5,74 трлн. форинта, или близо 21 млрд. евро.

Печалбата на ДЗИ Банк за първото шестмесечие е в размер на 814 хил. лв., а активите на финансовата институция са на обща стойност 1,1 млрд. лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още