IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И Райфайзенбанк (България) с нова кредитна линия за енергийни проекти

В рамките на програмата след успешното завършване на инвестицията кредитополучателите ще могат да се ползват от безвъзмездна помощ в размер на 20% от кредита

16:55 | 15.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
И Райфайзенбанк (България) с нова кредитна линия за енергийни проекти

Райфайзенбанк (България) ЕАД подписа кредитна линия в размер на 20 милиона евро с Европейската банка за възстановяване и развитие. Средствата ще бъдат използвани за насърчаване на финансирането на проекти за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници в частния сектор, съобщиха от банката.

Кредитната линия се предоставя в рамките на Програмата на ЕБВР за енергийна ефективност и възобноваеми енергийни източници, по която са отпуснати и нови кредити линии на Булбанк.

Допустимите проекти за енергийна ефективност, финансирани от Райфайзенбанк (България), трябва да имат за цел намаляване консумацията на енергия и да включват подобряване на системите за пренос, възстановяване на отоплителни системи, системи за автоматизация и контрол. Допустимите проекти за възобновяеми енергийни източници включват инвестиции в биомаса, геотермални и биогаз генератори, вятърни и слънчеви генератори и изграждане на малки водно-електрически централи.

В рамките на програмата след успешното завършване на инвестицията кредитополучателите ще могат да се ползват от безвъзмездна помощ в размер на 20% от кредита по проекти за възобновяема енергия и в размер на 7,5% от кредита по проекти за енергийна ефективност. Безвъзмездната помощ се предоставя от Козлодуйския фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 15.08.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още