IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават ТЕЦ Русе Запад с начална цена от 3,3 млн. лв.

Топлоенергията, произвеждана от ТЕЦ-а, се изкупува от стопански и бюджетни потребители, основните от които са Приста ойл, Фазан, ЕТ Топ мен и др.

15:37 | 15.08.06 г.
Продават ТЕЦ Русе Запад с начална цена от 3,3 млн. лв.
До 4 септември е крайната дата за подаването на документацията за участие в приватизацията на ТЕЦ „Русе Запад“, става ясно от интернет сайта на Агенцията за приватизация (АП).

Началната тръжна цена е 3,3 млн. лв., а стъпката за наддаване ще е 300 хил. лв. Седмица по-късно, на 11 септември, ще се проведе самият търг.

ТЕЦ „Русе Запад“ е с предмет на дейност прозводство на топлинна енергия и пренос на топлинна енергия. Централата е изградена в периода 1968 - 1970 г. и е пусната в експлоатация през 1972 г. През 1989 г. централата е напълно модернизирана и преминава на основно гориво природен газ. В момента ТЕЦ "Русе Запад" работи предимно като отоплителна централа. Общата й топлинна мощност е 41 MW.

Топлоенергията, произвеждана от ТЕЦ-а, се изкупува от стопански и бюджетни потребители, основните от които са Приста ойл, Фазан, ЕТ Топ мен и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още