IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смолян модернизира инфраструктурата си с 83 млн. лв.

Средствата се влагат в пътища, пречиствателни станции и подпорни стени на свлачища

09:37 | 15.08.06 г.
Смолян модернизира инфраструктурата си с 83 млн. лв.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е заделило 83 млн. лева за подобряване на инфраструктурата в Смолянския регион. За околовръстния път на родопския областен център се предоставят над 27,4 млн. лева. Отделно за обхода на Чепеларе се предвиждат 14 млн. За водоснабдяването на село Славейно са отпуснати 300 000 лв.

До края на годината трябва да приключат ремонтните работи на пътя Смолян-Стойките. Инвестицията в този участък е на стойност половин милион лева. В отсечката Рудозем-Смилян ще бъдат вложени 256 000 лв. В региона има и три аварийни обекта, които се финансират по програма Публични инвестиционни проекти. По нея са отпуснати над 2,7 млн. лв, предназначени за шосейните отсечки Пловдив-Смолян, Смолян-Широка лъка, Проглед-Пампорово-Стойките.

За укрепване на подпорна стена на водопровода Хубча Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катасрофи е определила инвестиция от 200 076 лв. Отделно за ремонт на аварирали водопроводи в квартала на Девин “Настан” ще бъдат усвоени повече от 160 000 лв. Средства са осигурени и за изграждането на подпорни стени за укрепване на свлачища в Златоград, в смолянските села Буката и Мугла, както и рудоземското село Чепинци.

7,6 млн. евро пък ще бъдат вложени в изграждането на подходен път към граничния контролно-пропускателен пункт, както и 5,4 млн. евро за рехабилитация на пътя Средногорци-Смолян-Соколовци. А други 6 млн. евро ще послужат за изграждане на пречиствателни станции за отпадни води в Мадан, Рудозем и Златоград.

Повечето от тези важни за региона обекти ще бъдат довършени до края на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още