IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 12 август

07:21 | 12.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 12 август
До 15 000 лева глоба за мръсна питейна вода
в. Новинар

От 5000 до 15 000 лева глоба ще плащат ВиК, ако подават на домакинствата мръсна или некачествена питейна вода, гласи новият закон за водите, публикуван в "Държавен вестник". От 10 000 до 25 000 лева ще изплати този, който разположи плаващи и подводни съоръжения на разстояние по-малко от 1000 метра от язовирни стени. Ако някой стане свидетел на това, че се вреди на водите, и не съобщи на компетентния орган, ще бъде глобен от 200 до 2000 лева, а при пречене на контролните органи да изпълняват задълженията си глобата е от 1000 до 5000 лева.

Шефове на БДЖ глобени заради излишен лукс
в. Сега

Шефове на БДЖ се простиха с две заплати, защото са купили луксозен автомобил „Фолксваген Фаетон“ с пари на фирмата, която е в тежко финансово състояние. Със заповед на транспортния министър Петър Мутафчиев са наказани изпълнителният директор на жп превозвача Олег Петков и двамата представители на министерството в управителния съвет на БДЖ - зам. министърът на транспорта Георги Петърнейчев и Константин Илиев. Луксозният "Фолксваген", чиято цена с екстрите е около 130 хил. лв., бе купен преди около две седмици за представителни нужди на БДЖ.

Банките ни питат какво работим
в. Стандарт

Какво работим, на каква длъжност сме и кой е работодателят ни. Тази информация могат да искат банки, застрахователи и инвестиционни посредници от клиентите си, ако преценят, че могат да ги използват за нечисти сделки. Това е записано в правилника за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари, обнародван в Държавен вестник. За фирмените си клиенти банките трябва да искат името на действителния собственик. Това е гражданинът, който държи поне 25% от капитала на компанията или други фирми, които я контролират.

Дават паспорт на всеки строеж
в. Стандарт

Всеки строеж вече ще е с технически паспорт. Това предвижда законът за устройство на територията, който вчера бе обсъден на първо четене в парламента. Въвеждането му е заради изискванията на Европейския съюз. Мярката ще повиши безопасността на вече готовите сгради. В паспорта ще бъдат записвани всички реконструкции, преустройства и основни ремонти, както и съответствието им със законовите и нормативни актове. Съставянето на техническия паспорт ще става след завършване на нов строеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още