IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два посредника “изгоряха” за два месеца

Решенията подлежат на обжалване в седем дневен срок

18:25 | 11.08.06 г.
Два посредника “изгоряха” за два месеца
Два инвестиционни посредника - ИП „Наба Инвест” АД и ИП „АБВ Инвестиции” ЕООД бяха наказани с временно отстраняване за срок от 2 месеца и налaгане на парична голба в размер на 15 хил. лв., стана ясно от съобщение на сайта на БФБ-София.

За един месец е отстранен Преслав Китипов от ТБ „Българска Пощенска Банка”АД, а ИП „Дилингова финансова компания” АД и ИП „Сомони 2001” ООД са наказани с предупреждение.

Наказанията на Наба Инвест и АБВ Инвестиции са поради нарушаване на разпоредбите на Правилника на Борсата, а именно по чл. 46 ал. (1) и чл. 46, ал. (5), т.2, които гласят : Членовете и техните служители нямат право самостоятелно или съвместно с други лица, да въвеждат поръчки на
Борсата или да сключват сделки, които могат да създадат невярна представа за активно търсене, предлагане или търговия с тези ценни книжа; да бъде достигнато предварително договорено ниво на цените.

Брокетът на Българска Пощенска Банка е наказан по чл. 47 ал. 1, която гласи : Забранява се на членовете и техните служители да въвеждат
поръчки и да сключват сделки с ценни книжа, когато разполагат с информация, която не е публична за предстояща пакетна сделка с ценни книжа от същата емисия, която може да окаже съществено влияние на цената.

Решенията са взети на проведеното днес заседание на Съвета на директорите на борсата. Те подлежат на обжалване в седем дневен срок.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още