IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на пет нови АДСИЦ ще се търгуват на борсата от 15 август

Книжата на Софарма Имоти АДСИЦ, Трансинвестмънт АДСИЦ, Премиер Фонд АДСИЦ, Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ и Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ ще бъдат регистрирани за търговия на „Неофициален пазар на акции“

12:50 | 11.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на пет нови АДСИЦ ще се търгуват на борсата от 15 август
Акциите на пет нови дружества със специална инвестиционна цел ще се търгуват на БФБ - София от 15 август, съобщиха от борсата. Книжата на Софарма Имоти АДСИЦ, Трансинвестмънт АДСИЦ, Премиер Фонд АДСИЦ, Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ и Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ ще бъдат регистрирани за търговия на „Неофициален пазар на акции“.

След задължителните първоначални увеличения и петте дружества са с основен капитал от 650 хил. лв., разпределени в по 650 000 акции с номинал от 1 лв. всяка една.

Присвоеният борсов код на акциите на Софарма имоти АДСИЦ е SFI. На 15 август ще стартира и търговията с правата от второто увеличение на капитала на дружеството до 5,85 млн. лв. Сред учредителите на Софарма имоти АДСИЦ са ИД Надежда АД, София АД, Телекомплект АД, Телсо АД и Софарма АД. За периода 2006-2007 година компанията планира да инвестира общо 9,8 млн. евро.

Книжата на Трансинвестмънт АДСИЦ ще се търгуват на борсата с код TRINV. Компанията планира да инвестира в съвкупности от вземания по кредитни карти, издадени от банкови и небанкови институции в България. Към момента акционери в дружеството са Петрол Холдинг АД със 70% и Банка Пиреос България АД с 30 на сто от капитала.

Борсовият код на книжата на Премиер Фонд АДСИЦ ще бъде PREMIER. В началото на юни фондът закупи недвижим имот в Априлци, като земеделската земя е с обща площ 10 398 дка и е придобита на цена от 7,41 евро/кв. м. На придобития имот ще бъде изграден затворен жилищен комплекс, състоящ се от еднофамилни къщи в характерния за района стил, зелени площи, паркоместа, спортни и възстановителни съоръжения.

Акциите на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ и Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ ще се търгуват съответно с кодове BSEA и BIG.

Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ ще инвестира набраните средства от първоначалното публично предлагане в два проекта на обща стойност 1,45 млн. евро. Единият е свързан с изграждане на жилищен комплекс в района на Варна, който да бъде отдаван под наем, а другият предвижда закупуване на регулиран парцел в Северното Черноморие.

Първоначалното увеличение на капитала на Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ бе вписано от Комисията за финансов надзор на 5 юли. В регистрационния документ на компанията е посочено, че основният проект към момента е свързан с изграждането на комплекс от еднофамилни къщи и търговски обекти в Горна Баня.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ(CHG)

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ(BGIG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още